Hoogbegaafd
Dyslectici
Energie

Het energie probleem is centralisatie

 

 
Het grootste energie probleem dat we momenteel in feite hebben, is het feit dat energie door slechts enkele enorm grote energie bedrijven geleverd wordt en particulieren en bedrijven zelf vrijwel geen energie opwekken.

Het huidige energie tekort probleem in Japan had niet hoeven te bestaan. Japan koos er echter voor om energie massaal te produceren via kernenergie, geleverd door bijna onaantastbaar grote bedrijven. Het aantal incidenten is enorm geweest. Welke idioot verzint het feit dat je de gebruikte staven nucleair materiaal op elkaar gestapeld naast de kernreactor en aan de kust bewaard? Zo'n stom idee kan toch alleen maar ontstaan als de top van een bedrijf onaantastbaar is geworden? Wist u dat er in 2010 wereldwijd maar liefst 1.100 incidenten bij kerncentrales zijn geweest? 55% meer dan in 2009!

Japan, maar ook Europa, had veel eerder moeten kiezen voor structurele lokale en duurzame energie opwekking. We deden het niet, omdat fossiele energie en kernenergie veel makkelijker is. Dat regelt een bedrijf wel.

Als we lokaal energie moeten gaan regelen, dan moet bijna iedereen zich met energie bezighouden. Dat willen we echter niet, wat dan missen we de X factor, De Sing off, of Dansen met de sterren.
Veel liever zijn we ook als consumenten met vermaak bezig dan dat we ons nuttig maken.
We zijn lui geworden en dat komt ons of ons nageslacht ooit duur te staan.
Die levenshouding van liever lui dan moe en na ons de zondvloed is op de lange termijn niet vol te houden. Onze luiheid zal een keer betaalt moeten worden en wel door onze kinderen of kleinkinderen. Die kunnen zich in de toekomst zo'n passieve houding richting energie opwekking niet meer veroorloven.
Energie moet gedecentraliseerd worden. Op ieder dak een zonnecollector en daar waar het mogelijk is windmolens, getijde-energie, bio-energie en veel meer dan nu gebruik maken van beschikbare restwarmte.
Er is ontzettend veel mogelijk, maar dan moeten we wel wat gaan doen.
Begin Over Mij HoogbegaaftheidDyslexieBeroemde Mensen met de Gaven van dyslexieDit Moet u WetenStukje economieDe economie van KondratieffFavoriete koppelingenVan plastic olie MakenJuridischHondenEnergieBacteriƫnDe piramide van MaslowSteve JobsBorderlinevoedingangst voor de OverheidJaloersdrugswerkende mensen NarcismeJo Janssen Porta Mosana verwijderd dochter van haar vaderlieverbeter.nlBoeddhaWubbo Ockels het is genoeg we zijn te ver gegaan WederkerigheidRegelsgermaansegeneeskunde www.quarter-horses.nlwww.gastenverblijf-rogery.beHomeopathieMedisch falenTransformatie