Hoogbegaafd
Dyslectici
voeding

 

Voedsel en voedzaamheid

 
In de jaren zestig, toen West Europa zich uit de naoorlogse misère had gewerkt, was er één ding nog niet goed geregeld.
Op de dinertafel stonden in de steden voedzame maar vrij saaie maaltijden. De snelkookpan was een populaire manier om te koken. Veel keuze was er niet.
Voedsel was nog altijd relatief duur en de keuze was vrij gering. 
Meer voedsel en meer keuze, het zou wel mogelijk kunnen worden, maar dan moesten er offers gebracht worden.

Het Westen koos, onder druk van de grote voedselproducenten, voor veel keuze, maar minder voedzame maaltijden. Landbouw zou extreem intensief gaan worden en in Nederland zouden we onder glas heel wat planten verbouwen die in ons klimaat eigenlijk niet thuishoren.
Het voordeel was dat dit voedsel goedkoop aangeboden kon worden. Ook zou het uiterlijk en de smaak aangepakt kunnen worden. De perfecte tomaten en komkommers zouden hun intrede gaan doen. Geen plekjes of onrendabele maten meer. Alleen perfect fruit zou de winkelschappen nog halen. Het nadeel was dat de voedzaamheid enorm zou afnemen. Voedzaamheid kon je niet zien, kon je in de winkel niet beoordelen. De voedzaamheid zou dus het slachtoffer worden van het streven naar perfect gevormde groenten en fruit.

Wat is het gevolg?

We zien ieder jaar een toenemend aantal kinderen dat allergisch is of anderszins gezondheidsklachten heeft. ADHD, Asperger, allergie, etc. etc. Deskundigen doen net alsof we niet weten waardoor het komt, maar we stoppen de kinderen tegenwoordig vol met geraffineerde suiker en met voedsel dat in één woord "ongezond" is. We zijn dan vervolgens niet in staat hun problemen terug te voeren op het feit dat we misschien wel denken gezond te eten, maar ondertussen in de supermarkt lekker eten kopen waar vrijwel geen voedingswaarde meer in zit.
Het is niet de vraag of we supplementen op ons eten nodig hebben, het is de vraag hoeveel supplementen we nodig hebben!

Wie anders denkt, leeft in ontkenning.

Ons voedsel ziet er prachtig uit, maar is qua voedingswaarde vrijwel 'leeg'.
Het gaat niet beter worden, want onze landerijen raken na jaar in jaar uit intensieve landbouw steeds verder uitgeput. Planten groeien wel, maar bezitten geen ingrediënten meer waar wij op kunnen teren.
In de kas opgegroeide groenten en fruit worden gekweekt op een soort sponzen. Behalve mest om de planten als een soort plantaardige plofkip te laten groeien zit er verder niets meer in.
Wat ik ga doen, is via een nieuwe website informatie verstrekken om dit punt breder bekend te krijgen. De meeste mensen zijn zich er namelijk gewoon niet van bewust. Men leeft in een gelukszalige ontkenning op dit gebied.
Het gaat al lang niet meer om wat extra vitamines. Tegenwoordig gaat het om de voedingswaarde in het geheel. Onze maag krijgen we wel gevuld, dat is echt het probleem niet. Maar wanneer at u voor het laatst door de zon gerijpte en op de volle grond gekweekte vruchten, groenten en fruit?
Zoals gezegd, supplementen zijn nu een must. De voedingsstoffen die daar in zitten, vinden we niet meer in ons dagelijkse voedsel. Dat ontkennen is jezelf voor de gek houden.www.eetgezonder.com
Binnenkort komt er nog een nieuwe site bij: www.eerlijkvoedsel.com (nu nog een lege huls. Binnenkort vol met content.)


Westerse vruchtbaarheid

 
Eén van de opvallende gegevens van toenemende welvaart in landen is het feit dat de vruchtbaarheid van mensen dan afneemt.
Voor veel mensen een raadsel, omdat met de toenemende welvaart ook de gezondheid lijkt toe te nemen.

Waarom valt de vruchtbaarheid dan terug?
De vraag is of we echt wel veel gezonder leven. De kwaliteit van ons leven is zonder twijfel toegenomen, we hebben het bijna nooit meer koud, we hebben goede kleding en enorm vermoeiende tochten zijn tegenwoordig al wandelingen van een paar kilometer, daar waar in vorige eeuwen men te voet van hier naar naar Zuid Europa ging en zware lasten vaak nog zelf gesjouwd werden.
Kortom, onze gezondheid is beter, omdat we minder ongezonde dingen doen, maar waarom neemt de vruchtbaarheid dan af?
Er is een natuurlijk gegeven dat in dit kader interessant is.
Als de gezondheid vanwege slecht voedsel, of te weinig (voedzaam) voedsel in gevaar is, dan is het eerste waar de natuur veranderingen toepast het verminderen van vruchtbaarheid. We zien dat bij alle dieren en dus ook bij mensen.
Ik leg daarom de stelling neer dat de vruchtbaarheid in Europa omlaag is omdat we heel erg slecht voedsel tot ons nemen. We eten slechte producten, met chemische rommel vervuilde producten, niet voedzame producten etc. We eten ook lang niet gevarieerd genoeg.
Al die luxe producten in de supermarkt zijn in wezen gif voor ons lichaam.
Zelfs een flink deel van het fruit en de groenten zijn in wezen 'leeg' of het zijn gifbommen.
Onze afnemende vruchtbaarheid en toenemende allergieën zijn daarom in mijn ogen een waarschuwing.

Onze gezondheid zal naar mijn idee de aankomende jaren gemiddeld genomen flink minder worden omdat 50 jaar verslechterend voedsel een catastrofale werking op onze lichamen begint te krijgen. Kinderen hebben steeds meer last van kwalen die de generatie van voor 1965 niet kende. Als wij zo gezond leven, hoe kan dat dan? Als ons voedsel zo goed is en onze lucht zo schoon, waar komen die nieuwe welvaart ziektes dan vandaan?
We eten verkeerd en dat komt omdat ons eten in feite ook in handen is gekomen van slechts een handvol extreem grote ondernemingen die deze keten in handen hebben. Wie eet er nog 'van het land'? Wie eet er nog 'eerlijk' voedsel?
Lekker makkelijk uit de supermarkt is op de lange termijn een ramp voor uw gezondheid. Het gemak van panklaar voedsel uit de supermarkt komt namelijk met een gebrek. Een gebrek aan voedzaamheid en een gebrek aan gezondheid.
In mijn ogen wordt het tijd voor eerlijk voedsel.

 


Begin Over Mij HoogbegaaftheidDyslexieBeroemde Mensen met de Gaven van dyslexieDit Moet u WetenStukje economieDe economie van KondratieffFavoriete koppelingenVan plastic olie MakenJuridischHondenEnergieBacteriƫnDe piramide van MaslowSteve JobsBorderlinevoedingangst voor de OverheidJaloersdrugswerkende mensen NarcismeJo Janssen Porta Mosana verwijderd dochter van haar vaderlieverbeter.nlBoeddhaWubbo Ockels het is genoeg we zijn te ver gegaan WederkerigheidRegelsgermaansegeneeskunde www.quarter-horses.nlwww.gastenverblijf-rogery.beHomeopathieMedisch falenTransformatie